Consiliul Național al Elevilor(CNE)

Consiliul Național al Elevilor(CNE)

         Consiliul Național al Elevilor(CNE) este structura reprezentativă a elevilor la nivel național, promotor al proiectelor și programelor care încurajează dezvoltarea personală a elevilor, voluntariatul și implicarea în comunitate. Scopul principal al Consiliului Național al Elevilor este de a apăra și promova  drepturile și interesele elevilor și de a implica elevii în actul educațional, viața civică, socială și culturală.

Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Nr.1 Balș, valorifică interesele, nevoile și dorințele tinerilor prin crearea de medii propice învățării, comunicării și dezvoltării atât personale, cât și profesionale.

Rolul membrilor CSE de la L.T. Nr.1 Balș, este de a fi meditatori intre profesori si elevi, părinți și elevi, dar și în relația elev-elev, astfel transmiterea ideilor și a nevoilor  fiind una productiva prin finalitatea măsurilor luate in vederea construirii unui viitor satisfăcător dorințelor tinerilor. Totodată, proiectele reprezintă instrumentul de baza prin care membrii Consiliului pot implica elevii în activități ce au la bază educația non-formală și educația prin practică. O altă prioritate a membrilor CSE este de a promova atât cele 7 forme de artă, cât și sporturile, fapt dovedit de-a lungul timpului prin sprijinul și ajutorul oferit acțiunilor culturale și prin organizarea campionatelor sportive.